Hoe pas je een pagina aan

Hoe begin je met een pagina aan te passen?

Op elke pagina staat onderaan een edit knop. Door op deze knop te drukken krijg je toegang tot de editor die dan verschijnt met een reeks knoppen voor opmaak en andere tools.

Een eenvoudig voorbeeld

We gaan er even van uit dat je zelf nog geen Wiki.dot site hebt. Is dit wel zo dan kan je onderaan het linker navigatiemenu een nieuwe pagina maken door in het invulveld de naam van de pagina te typen: bijvoorbeeld "Pagina1", en vervolgens op de knop "new page" te klikken.

Heb je nog geen site, ga dan naar http://sandbox.wikidot.com/pagina1… wat je na http://sandbox.wikidot.com/ typt zal de naam van de pagina worden. In de meeste gevallen zal dit behoorlijk uniek zijn en zal de sandbox zeggen dat de pagina niet bestaat en met een link "create page" zal je hem kunnen aanmaken. De editor zoals hierboven omschreven wordt zichtbaar. Indien de pagina toch reeds bestond in de sandbox-site, dan kan je nu zoals boven omschreven op de edit knop klikken onderaan de pagina. Op jouw beurt krijg je nu de editor, maar wel reeds gevuld met de code van de bestaande pagina. Aangezien jij je op de sandbox-site bevindt kan je rustig deze code verwijderen en beginnen met een leeg invulveld.

Goed iedereen heeft een lege editor voor zich. Het titelveld kan je vrij aanpassen, geef je pagina dus een zinvolle titel. Typ nu volgende code in :

Google vind je als [http://www.google.com hier] klikt
Mijn tweede pagina vind je als je [[[pagina2 | hier]]] klikt

Met deze code heb je een externe en een interne link gemaakt. Je ziet ook wel dat de code verschillend is, maar het principe is gelijk. ([[) [DeNaamVanJePagina (| optioneel gevolgd door de linkText) ](]])

Voor het aanmaken van een link is er in de editor ook een knop voorzien. Door op deze knop te drukken zal de editor al een belangrijk stuk van de code zelf typen. Voor een interne link gebruik je de PAGE LINK knop button-page-link.JPG Voor een externe pagina de URL LINK knop button-url-link.JPG
Je bent nu klaar met het aanpassen van je eerste pagina en dat moet je nu opslaan. Onder de editor zie je een reeks knoppen waaronder de SAVE knop. Druk er op en je eerste pagina is een feit.

Je zal zien dat de link die je gemaakt hebt naar je tweede pagina waarschijnlijk rood is, dit wil zeggen dat de pagina waarnaar deze link zou verwijzen nog niet bestaat. Als je er echter op klikt zal je hem wel kunnen aanmaken, net zoals je je eerste pagina hebt gemaakt.

Hoe nu verder?

Een link maken is slecht een van de dingen die e kan doen bij het aanpassen van pagina's. Neem een kijkje op deze pagina voor uitgebreidere mogelijkheden.
Specifiek voor links kan je terecht op de sectie links van de WikiSyntax pagina. Voor de volledige uitleg en documentatie moet je hier zijn Documentation pages

Mogelijke problemen

Hoewel het idee achter WIKI samenwerken is, zijn er veel pagina's die afgeschermd zijn. Je heb dan niet voldoende rechten en de edit knop zal daardoor voor jouw ook niet zichtbaar zijn.
Maar geef de moed niet op.

  • Zorg dat je lid bent van da Wiki.dot gemeenschap en Sign in
  • Vraag je lidmaatschap voor de bewuste site aan
  • Of stuur een vriendelijk bericht naar de beheerder van de site en vraag of je de pagina mag aanpassen.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License