Sluit je bij een wiki aan!

Leden van een wiki-site hebben meer rechten dan iemand anoniem of enkel geregistreerde gebruikers op wikidot. Dit hangt ook af van de instellingen qua toestemming en toegankelijkheid op een site (Site manager).

Er zijn drie manieren om bij een wikidot wiki aan te sluiten. Als je een wiki start ben je automatisch de administrator van die wiki, deze optie wordt dus niet meegeteld. De drie zijn: door een applicatie, met paswoord of door uitgenodigd te worden. Maar voor je bij een wiki kunt gaan moet je natuurlijk eerst een wikidot profiel (account) hebben!

Door invitatie/uitnodiging

Als je de persoon kent die de wiki beheerd kun je gevraagd worden. Als dit gebeurt ontvang je een notificatie die als een 'pop up' verschijnt op de volgende wikidot pagina die je bezoekt. Om deze te accepteren klik je gewoon op de "Accept Invitation"-knop.

Er is ook een mogelijkheid om te weigeren door op de link te klinken rechts van "accept invitation".

Deze invitatie is ook per mail mogelijk. Als je nog nooit gehoord hebt van wikidot en de uitnodigende site kan iemand jouw uitnodigen door een e-mail te zenden naar jouw e-mailadres. Volg de link in de e-mail en in de meeste gevallen zul je dan gevraagd worden om eerst een profiel (account) aan te maken: creeer-een-account.

Door applicatie

Op de welkompagina of "join this site"-pagina is er een mogelijk om toestemming te vragen aan de administrator om te kunnen participeren aan de wiki. Natuurlijk is hiervoor eerst een profiel (account) vereist! Als je dit anoniem probeert te doen kom je automatisch op de "Login/Create an account"-pagina. Typ een korte tekst bij je aanvraag en vergeet niet op de "apply"-knop te duwen!!!

Met paswoord

Een administrator kan een algemeen wachtwoord installeren op de pagina Site manager / members / policy en het gebruik hiervan toestaan. Door het wachtwoord in te voeren wordt je automatisch lid van de site en zul je later het wachtwoord niet meer moeten invoeren. Je wordt doorverbonden met de site.


Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License