Start een Wiki

Een Wiki is als een gewone site.
Eerst en vooral moet je een profiel (account) hebben op Wikidot en moet je ingelogd zijn! Indien niet kun je volgend antwoord krijgen:

Start_Wiki_01a.jpg

Er zijn meerdere methoden om een nieuwe wiki te starten:

Op het einde beland je bij de eerste instellingen voor een nieuwe Wiki:

Start_Wiki_01b.jpg

Ik raad zeker aan dat je de Terms_of_Service grondig leest! Je zou de voorwaarden moeten kennen om aan te sluiten bij wikidot.com.

Het scherm in detail:

  • Site name: Je kunt deze later nog wijzigen maar enkel als beheerder (administrator, dat word je automatisch bij het aanmaken van je wiki) Site manager / Settings.
  • Tagline: Een korte beschrijving of een samenvattend woord meestal. Deze verschijnt onder de titel die je gaf aan de site. Dit moet je nog eens instellen bij "Settings".
  • Webadres: Dit is jouw "Internetnaam" (samen met .wikidot.com) of anders gezegd jouw URL. Hier mogen enkel letters, cijfers en een streep (-). Technisch gezien kun je dit later nog wijzigen maar dit is niet zo gemakkelijk.
  • Site content language: De taalkeuze (nu bestaan enkel Engels en Pools wat een beetje verwarrend kan lijken): Alle pagina's waarmee je zult beginnen zijn in één van beide talen geschreven. Je kunt ze natuurlijk direct aanpassen naar eigen smaak. Je mag ze in elke taal schrijven, zelfs dialect (let wel op aangezien er hier omtrent meestal geen afspraken zijn).
  • Private site? Dit aanvinkvak is om slechts een beperkt aantal leden toe te laten op je wiki (als medewerker), een gesloten groep kan samenwerken op een beveiligde plaats online bereikbaar voor de leden. Later kun je de site nog openstellen, bijvoorbeeld wanneer hij afgewerkt is. Als direct alle bezoekers welkom zijn hoef je dit vakje niet aan te vinken.
  • Please confirm: Als je klaar bent met het lezen en als je akkoord gaat met de "Terms of Service" moet je dit vak aanvinken. Zoniet krijg je een "error"-boodschap:

Start_Wiki_01c.jpg

Als je alles hebt ingevuld en het nodige hebt aangevinkt is het tijd om op die laatste knop te drukken… Spannend! Door het drukken wordt in een oogwenk jouw hoogstpersoonlijke (al dan niet gedeelde) Wiki online geplaatst en is hij klaar om ingericht te worden.

WELKOM OP WIKIDOT!

Je beland op de welkompagina van je site (=start)!
Nu wordt het tijd om je site in te stellen en te personaliseren: Eerste stappen met een nieuw wiki?.


Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License